7 θετικά του COVID-19 για τα γραφεία τελετών

Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Υπάρχουν 169787 αρνητικά πράγματα που μπορεί να πει κάποιος για την πραγματικότητα του covid-19. Δείτε τα 7 θετικά για τα γραφεία τελετών και πως να βελτιωθούμε.

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη στον κλάδο της κηδείας και πως να την αναπτύξουμε.

Αυτό το άρθρο είναι μια προσπάθεια να βγάλουμε κάτι θετικό από όλη αυτή την κωλοχρονιά και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα…

 

Υπάρχουν 169787 αρνητικά πράγματα που μπορεί να πει κάποιος για την πραγματικότητα του κορονοϊού που ζούμε. Αλλά δεν έχουν νόημα… Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι στην πραγματικότητα. Μόνο να κάνουμε υπομονή και να προσπαθήσουμε να ψάξουμε το φως μεσα στο σκοτάδι. 

 

Δηλαδή, τα 7 θετικά μέσα στα 169787 αρνητικά

Τι συμβαίνει όταν έρχεται ξαφνικά μια πανδημία και μαζί φέρνει το χάος;

 

Μαθήματα μαθαίνονται και καινοτομίες αναγκαστικά βγαίνουν στην επιφάνεια, καθώς η ανάγκη φέρνει δημιουργικότητα και εξέλιξη.

 

Μας αρέσει δεν μας αρέσει το 2020 του κορονοϊού μας έμαθε πολλά. Μας έτσουξε. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο, αλλά για όσους έχουν ανοιχτά τα μάτια και βλέπουν με μια γενικότερη αισιοδοξία τη ζωή, η εποχή του κορονοϊού μπορεί να μας κάνει δυνατότερους στο μέλλον.

Ας δούμε 7 θετικά που έχει αποφέρει αυτή η κρίση:

1. Θυμηθήκαμε ότι η ανάγκη μπορεί να φέρει πρόοδο.

Η ανάγκη καταρρίπτει όλους τους νόμους και είναι η μητέρα της καινοτομίας και της εξέλιξης. Σκεφτείτε, πως θα μπορούσατε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι αν σε δύο χρόνια έρθει πάλι κάτι παρόμοιο; 

 

Μην ψάχνετε την απάντηση έξω από σας, αλλά σε αυτά που μπορείτε να ελέγξετε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα ξαναστραβώσουν και όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν υπάρχει περίπτωση να σας βοηθήσει το κράτος. Το μόνο που έχετε είναι οι ικανότητές σας να επιβιώνετε και να προσαρμόζεστε… Σαν να είστε σύγχρονος πεζοναύτης-εργολάβος κηδειών.  

2. Αναγκαζόμαστε να μάθουμε να χορεύουμε στη βροχη.

Είναι δύσκολο να μένεις θετικός όταν όλα γύρω είναι αρνητικά. Αλλά αυτός που καταφέρνει να κρατάει την ψυχραιμία του και να σκέφτεται θετικά και στρατηγικά όταν όλη η αγορά πανικοβάλλεται είναι αυτός που όταν έρθουν οι καλές στιγμές θα ανταμειφθεί περισσότερο από όλους. 

 

Η ζωή όπως και ο θάνατος είναι πολύπλοκη. Δεν μπορούμε πάντα να περιμένουμε τη μπόρα να περάσει. Πρέπει να μάθουμε να χορεύουμε στη βροχή.

3. Το να μην ξέρεις που θα βγει… δεν είναι απαραίτητα κακό.

Για ένα κλάδο που κατά γενική ομολογία, αντιστέκεται στην αλλαγή και στην πρόοδο με νύχια και με δόντια, όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη πραγματικότα. Η εξέλιξη δεν είναι πάντα κακή. Μόνο οι κακοί επαγγελματίες θέλουν τα πράγματα να μένουν στάσιμα και φοβούνται την αλλαγή. Οι κορυφαίοι γνωρίζουν ότι δεν έχει σημασία η άποψή μας, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, οπότε καλό είναι να μάθουμε  πως να προσαρμοζόμαστε και πως να την εκμεταλλευόμαστε. 

4. Σε τέτοιες στιγμές δεν χωράνε εγωισμοί

Όποιος λέει ότι ξέρει τι γίνεται, γιατί γίνεται και τι θα γίνει με τον κορονοϊό, είναι απλά ένας βλάκας που νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Μόνο οι ηλίθιοι, τα ξέρουν όλα. Οι σοφοί άνθρωποι ξέρουν ότι δεν ξέρουν και ξέρουν ότι δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από αυτούς. Είναι ταπεινωτικό αλλά ταυτόχρονα ανακουφιστικό να βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι της καραντίνας και της αβεβαιότητας. Κανένας δεν ξέρει τίποτα. Κανένας δεν ξέρει το γιατί. Κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει. Όλοι απλά κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Το γραφείο Τελετών που θα κάνει το βήμα παραπάνω για τις οικογένειες που εξυπηρετεί μέσα στην καραντίνα, θα βγει δυνατότερο από αυτή την κατάσταση.

5. Το να δουλεύουμε εξυπνότερα (όχι μόνο σκληρά) είναι πλέον αναγκαίο.

Όταν οι κλήσεις που δέχεσαι αυξάνονται αλλά η δυνατότητες που έχεις να εξυπηρετήσεις μειώνονται καταλαβαίνεις πολύ γρήγορα ότι πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις πιο έξυπνα. Κοιτάς τι είναι προτεραιότητα και τι μπορεί να περιοριστεί ή ακόμα και να κοπεί εντελώς. 

 

Η ταχύτητα είναι το νούμερο ένα συστατικό στις επιτυχημένες επιχειρήσεις του σύγχρονου κόσμου. Η ταχύτητα και εν τέλει η επιτυχία πολλές φορές δεν έρχονται από το τι μπορείς να προσθέσεις, αλλά από το τι μπορείς να αφαιρέσεις. Λίγα και καλά. Ποιότητα όχι ποσότητα. Ο χρόνος είναι χρήμα. Δείτε το δάσος, όχι το δέντρο. Είστε στρατηγός, όχι φαντάρος. 

 

Χρησιμοποιήστε το μυαλό όχι μόνο τον ιδρώτα. Σκεφτείτε ένα ένα τα βήματα και τις διαδικασίες σας. Μπορείτε να κόψετε ή έστω να κάνετε κάτι πιο εύκολα και γρήγορα; Μήπως έχει βγει κάποιο ηλεκτρονικό πρόγραμμα που μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρόνο ή να σας μειώσει το κόστος; Πρέπει να τα ψάχνετε όλα αυτά.

6. Τώρα θα φανούν οι πραγματικοί ηγέτες

Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα ντέρμπι. Στα δύσκολα. Ο κακός επαγγελματίας σε τετοιες καταστάσεις ψάχνει δικαιολογίες. Ένας πραγματικός ηγέτης ψάχνει λύσεις και εμψυχώνει όλους τους άλλους γύρω του.

7. Είναι καιρός να επιστρέψεις...στη φύση σου.

Αυτό που στην τελική κάνεις σαν εργολάβος κηδειών, είναι να στέκεσαι με δύναμη και ψυχραιμία δίπλα σε ανθρώπους που την δεδομένη στιγμή δεν έχουν τίποτα από τα δύο.

 

Η δουλειά σου είναι φιλοσοφικά μοναχική και πρακτικά 1000% σημαντική. Υπάρχεις για να βοηθάς ανθρώπους όταν είναι στα χειρότερά τους. Είσαι σαν τους Samurai. Ζουν σύμφωνα με τον κώδικα και βάζουν τον εαυτό τους τελευταίο. Η δουλειά σου, η ζωή σου είναι να είσαι βράχος για όσους σε έχουν ανάγκη. Αυτό κανένας κορονοϊός δεν μπορεί να σου το στερήσει. Ζήσε σύμφωνα με τον κώδικα. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεαν Στρατηγικη

Marketing για Γραφεία Τελετών 2023