Οι 3 κατηγορίες γραφείων Τελετών της αγοράς

Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ο σοφός άνθρωπος δεν προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλάζει τον εαυτό του. Δεν παίρνεις το αποτέλεσμα με το να συγκεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα.

Γιατί οι 3 κατηγορίες γραφείων Τελετών της αγοράς είναι στην πραγματικότητα 2.

1. “Το κοράκι”

Ο στόχος του είναι το εύκολο και γρήγορο χρήμα. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν τον νοιάζει αν μεινεις ικανοποιημένος ή όχι. 

 

Μην περιμένεις καμιά ποιότητα, καμιά προσοχή στη λεπτομέρεια, καμιά αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στο νεκρό και την οικογένειά του. Δεν σέβεται κανένα νόμο, ούτε γραμμένο ούτε άγραφο παρά μόνο το νόμο της επιβίωσης… (Συγκεκριμένα της δικής του). 

 

Το κοράκι τοποθετείται στην αγορά πάντα ως “το πιο οικονομικό”.  Απευθύνεται επίτηδες στον πιο φτωχό καταναλωτή επειδη ξέρει πως ο καλύτερος φίλος ενός πεινασμένου κορακιού είναι ένα ψόφιο άλογο. 

 

Τα κοράκια, στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα 10% του κλάδου αλλά επειδή οι αρνητικές εμπειρίες, μεταδίδονται ευκολότερα από τις θετικές, πολλές φορές παίρνουν στο λαιμό και τους επαγγελματίες της δεύτερης κατηγορίας. 

 

Το κοράκι στοχεύει τους απελπισμένους ανθρώπους και αδιαφορεί για το κακό που κάνει στον κλάδο.

 

Τα κοράκια δεν φοβούνται την εξέλιξη, ούτε την τεχνολογία, ούτε τις κοινωνικές αλλαγές, ούτε τις νέες τάσεις του κλάδου. Απελπισμένοι θα υπάρχουν πάντα άλλωστε. 

 

Το μόνο πράγμα που πρέπει να φοβούνται είναι τη διαφάνεια. 

2. Το γραφείο τελετών

Το κλασικό γραφείο Τελετών. Κάνει κηδείες μνημόσυνα και όλα τα γύρω γύρω. Κάνει σωστά και με αξιοπρέπεια τη δουλειά του. Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί το 80% της αγοράς και πραγματικά ενδιαφέρεται για τον πελάτη του, αλλά δυστυχώς στη συνείδηση του κόσμου… Δεν υπάρχει καν.

 

Ο μέσος άνθρωπος που δεν είναι στον κλάδο όταν σκέφτεται τα γραφεία Τελετών σκέφτεται συνήθως “Τους καλούς και τους κακούς”. Ποτέ τους κανονικούς-μέτριους-νορμάλ όπως θέλετε πείτε τους. 

 

Με απλά λόγια δηλαδή, 8 στα 10 γραφεία Τελετών παρά την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό τους, κινδυνεύουν από το 1 κοράκι που χαλάει την πιάτσα στη συνείδηση του κόσμου. 

 

Οι πελάτες του κλασικού γραφείου Τελετών δεν το αναζητούν ενεργητικά ποτέ, απλά θέλουν το αποτέλεσμα. 

Οι πελάτες αυτής της κατηγορίας χωρίζονται σε 2 κατηγορίες

Τους “υποχρεωμένους” που έχουν συγγενική ή φιλική σχέση και δεν θέλουν να δώσουν λαβές για σχόλια με το να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές.

 

Και τους “ευκαιριακούς” που έρχονται στην τύχη. Συνήθως επειδη ρώτησαν κάποιον από τους “υποχρεωμένους” ή από το google, που όσο και αν πιστεύουν κάποιοι στον κλάδο μας ότι δεν παίζει ρόλο, ευθύνεται για πάνω από 70% της “ευκαιριακής” πελατείας.  

 

Τα κλασικά γραφεία Τελετών (συνήθως) αντιστέκονται στην τεχνολογία και τις αλλαγές του κλάδου, επειδή κατά κύριο λόγο δεν ξέρουν πως να προσαρμοστούν και νιώθουν ανασφαλής για το μέλλον τους και κατά δεύτερον, επειδή επιμένουν να κρύβουν αυτή τους την ανασφάλεια πίσω από ρομαντικές δικαιολογίες του τύπου “παλιά ήταν καλύτερα”.

3. Η αφρόκρεμα

Το γραφείο Τελετών αυτής της κατηγορίας είναι το γραφείο τελετών που κάποιος θεωρεί περήφανα δικό του.

 

Είναι 100% πελατοκεντρικοί και σκέφτονται σαν επιχειρηματίες, αποτελώντας το τοπ 10%. 

 

Πουλάνε πιο ακριβά από τους άλλους επειδη ξέρουν.. ότι τόσο αξίζουν. 

 

Δεν φοβούνται τις αλλαγές και την τεχνολογία, δεν βλέπουν ρομαντικά τον κόσμο, και λειτουργούν σύμφωνα με το πως είναι τα πράγματα και όχι συμφωνα με το πως θα ήθελαν να είναι. 

 

Είναι περίεργοι σαν προσωπικότητες, θέλουν να μαθαίνουν και αναζητούν συνεχώς την βελτίωση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

 

Είναι περήφανοι για τη δουλειά τους χωρίς να ακολουθούν τα “ελληνικά πρότυπα” και το “αφού όλοι έτσι κάνουν”. 

 

Αυτή η κατηγορία επιθυμεί να καθορίζει τα πρότυπα. Δεν τους φτάνει δηλαδή να παίζουν το παιχνίδι…. θέλουν να το “φτιάχνουν”. 

 

Είναι συνήθως πνευματικά και κοινωνικά μορφωμένοι, άσχετα αν έχουν πάει σχολεία και πανεπιστήμια. 

 

Ξέρουν ότι το ρίσκο είναι μέσα στο παιχνίδι και ο φόβος είναι πλασματικός… τι έχουν άλλωστε να χάσουν;  

 

Βλέπουν τη δουλειά τους με ένα φιλοσοφικό βάθος και έχουν τη σοφία να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Στο τέλος μετανιώνεις για τα πράγματα που δεν έκανες και για τις χαμένες ευκαιρίες, όχι για αυτά που προσπάθησες και δεν σου βγήκαν. 

 

Έχουν συνήθως περισσότερα λεφτά από την υπόλοιπη αγορά, αλλά ποτέ δεν εστιάζουν σε αυτό.

 

Ζουν σύμφωνα με τον κώδικα αξιών τους και αναζητούν κάθε μέρα και σε όλα τα πράγματα την τελειότητα.

Και αν ποτέ μιλήσετε μαζί τους θα σας πουν σίγουρα 2 πράγματα:
  • Ο σοφός άνθρωπος δεν προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλάζει τον εαυτό του.
  • Δεν παίρνεις το αποτέλεσμα με το να συγκεντρώνεσαι στο αποτέλεσμα. Παίρνεις το αποτέλεσμα με το να συγκεντρώνεσαι στις δράσεις και διαδικασίες που φέρνουν το αποτέλεσμα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεαν Στρατηγικη

Marketing για Γραφεία Τελετών 2023