Συχνές ερωτήσεις


 

Δυσκολεύεστε να βρείτε τις ερωτήσεις;

Υποβάλετε την ερώτησή σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο. Ευχαριστούμε που συμβάλετε στην βελτιστοποίηση της ενότητας.

Γενικά για την μεταφροντίδα

 • Τι είναι η μεταφροντίδα;

  Μεταφροντίδα στον κλάδο της κηδείας ονομάζεται μια μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική που όταν γίνεται σωστά και με συνέπεια είναι win-win και για την οικογένεια και για σένα σαν γραφείο. 

  Η δική μας η δουλειά σαν ομάδα, είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η στρατηγική θα γίνει σωστά και με συνέπεια χωρίς να πρέπει να ξοδεύεις εσύ το χρόνο σου.

  Επιφανειακά,η μεταφροντίδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα διαχείρισης σχέσεων ενός γραφείου τελετών με τους πελάτες του. 

  Στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα, αφού όχι μόνο εξασφαλίζει πιστούς πελάτες για πολλές γενιές αλλά αυξάνει ενεργητικά τις πιθανότητες απόκτησης νέων πελατών. 

  Όταν καταχωρείς έναν πελάτη σου στο σύστημά μας, τον βάζεις ουσιαστικά μέσα σε ένα σύστημα που θα δουλεύει αυτόματα υπέρ σου (χωρίς να δίνεις ενεργητικά χρόνο) εφ’ όρου ζωής. (“εφ’ όρου ζωής” σημαίνει μέχρι να ξαναχρειαστεί η οικογένεια γραφείο Τελετών)

 • Η ιστορία της μεταφροντίδας

  Η μεταφροντίδα πρωτο-ξεκίνησε στην Αμερική το 1970 ως “πρόγραμμα χήρων” (widower’s program) και ήταν ένας τρόπος για τα γραφεία τελετών της εποχής να διατηρούν σχέσεις με τις χήρες και τους χήρους της τοπικής τους κοινότητας. 

  Το “πρόγραμμα χήρων” εξελίχθηκε μαζί με την τεχνολογία και έγινε αυτό που λέμε σήμερα “πρόγραμμα μεταφροντίδας” (aftercare) και φυσικά δεν είναι μόνο για χήρους.

  Σήμερα, το 97% των γραφείων της Αμερικής (όλοι δηλαδή) έχουν ένα πρόγραμμα μεταφροντίδας.  

 • Ποιοι είναι οι στόχοι ενός προγράμματος μεταφροντίδας;

  Το Branding, τo SEO και το Word of mouth.  

  Στις επιχειρήσεις η λέξη “brand” είναι αυτό που για τους ανθρώπους ονομάζουμε “προσωπικότητα”. 

  Η μεταφροντίδα είναι πρώτα από όλα στρατηγική “branding” αφού σε διαφοροποιεί από τα περισσότερα γραφεία τελετών.

  Το SEO σημαίνει “Search Engine Optimization” και είναι ο αλγόριθμος που καθορίζει που θα σε εμφανίζει το google όταν κάποιος ψάχνει “Γραφείο Τελετών + περιοχή” 

  Το “word of mouth” σημαίνει η “από στόμα σε στόμα” διαφήμιση.

  Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για μια σύγχρονη επιχείρηση τελετών αφού δεν μπορείς να είσαι αναλογικός παίκτης σε έναν ψηφιακό κόσμο. 

  Αλλά επειδή δεν είσαι υποχρεωμένος να καταλαβαίνεις τίποτα από όλα αυτά και μπορεί να σου φαίνονται Κινέζικα….

  Η μεταφροντίδα με μια πρόταση είναι:

  Μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που στόχο έχει να κάνει ένα γραφείο τελετών 1% δυνατότερο με κάθε κηδεία. 

  Το 1% δεν είναι τίποτα στη μία κηδεία, αλλά αν εφαρμόζεις το σύστημα σε 5-10 κηδείες το μήνα, η διαφορά για την επιχείρησή σου πιθανότατα θα είναι 60% με 120% το χρόνο. 

  Οτιδήποτε πάνω από 30% είναι πολύ, ειδικά σε μια αγορά όπου οι περισσότεροι μένουν σχετικά στάσιμοι και πάρα πολλοί χάνουν έδαφος από φθηνότερες επιλογές χαμηλότερης ποιότητας.  

 • Γιατί (ίσως) δεν έχω ξανακούσει για την Μεταφροντίδα;

  Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα ο μόνος τροπος που καινοτομεί ο κλαδος είναι να μειώνει τις τιμές, πράγμα που μακροπρόθεσμα κάνει κακό σε όλους και εν τέλει υποβαθμίζεται η αξία του έργου που προσφέρετε. Στα ανεπτυγμένα κράτη το 97% των γραφείων τελετών έχουν κάποιο πρόγραμμα Μεταφροντίδας. Μια αναζήτηση στο google για "funeral aftercare" θα σας πείσει.

 • Μπορεί η μεταφροντίδα να κάνει κακό στην επιχείρησή μου;

  Η μεταφροντίδα πολλαπλασιάζει και ισχυροποιεί μια θετική εμπειρία μιας οικογένειας και ουδετεροποιεί μια αρνητική. 

  Δηλαδή, ένας ευχαριστημένος πελάτης θα σας εκτιμήσει ακόμα περισσότερο και ένας δυσαρεστημένος ή θα παραμείνει δυσαρεστημένος ή θα βελτιωθεί η άποψή του μετά την επικοινωνία μας. 

  Οπότε, η μεταφροντίδα ΔΕΝ γίνεται να κάνει κανένα κακό. Η θα κάνει καλό ή τίποτα απολύτως στην περίπτωση ενός δυσαρεστημένου πελάτη.

 • Για την δωρεάν Δοκιμή

 • Τι παίρνεις με τη δωρεάν δοκιμή;

  Παίρνεις μία ολοκληρωμένη διαχείριση σχέσεων με μια οικογένεια εφ’ όρου ζωής εντελώς δωρεάν.

 • Ποιος είναι ο σκοπός της δωρεάν δοκιμής;

  Να γνωρίσεις εμάς και πως δουλεύουμε και να έχεις μια πρώτη επαφή με την υπηρεσία μας χωρίς καμία δέσμευση ελπίζοντας να καταλάβεις την αξία της μακροπρόθεσμα.

 • Για την πληρωμένη υπηρεσία

 • Πόσο κοστίζει;

  Η δοκιμή δωρεάν δεν έχει καμία δέσμευση. 

  Από εκεί και πέρα δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάποιο συμβόλαιο μαζί μας. 

  Καταχωρείς όποια κηδεία θέλεις και πληρώνεις ανάλογα με τις καταχωρήσεις.

  Το κόστος ανά καταχώρηση κηδείας είναι 30 ευρώ + ΦΠΑ.

  **Αυτά τα 30 ευρώ αγοράζουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταφροντίδας για αυτή τη συγκεκριμένη οικογένεια για πάντα. (Υπηρεσία εφ’ όρου ζωής) 

  Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είσαι ικανοποιημένος από εμάς. Πολύ απλά σταματάς να καταχωρείς κηδείες.

  Στέλνουμε τιμολόγια μια φορά το μήνα και προσθέτουμε όλες τις κηδείες που έχεις καταχωρήσει αυτόν τον μήνα. 

  Δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Δεν είμαστε η ΔΕΗ. Όταν πληρωθείς, πληρώνεις και εμάς. 

  Αν θέλεις να μειώσεις το κόστος των 30 ευρώ ανά κηδεία, μπορείς να προ-αγοράσεις πακέτα κηδειών με έκπτωση. 

  Όταν ξεκινήσει η δωρεάν δοκιμή σου θα σου στείλουμε αναλυτικό τιμοκατάλογο. 

  Γενικά, το πρόγραμμα τιμολόγησης θέλουμε να είναι αρκετά ευέλικτο και να προσαρμόζεται πάνω στις δυνατότητες του κάθε γραφείου.

 • Πώς θα επικοινωνείτε με τους πελάτες μου;

  Η επαφές μας πάντα αρχίζουν με ένα ταχυδρομικό πακέτο παροχών. Στη συνέχεια, για να επιτευχθεί μια αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες σας, χρησιμοποιούμε ως επί των πλείστων sms, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά ένα sms διαβάζεται από το 98% των παραληπτών και 45% απο αυτούς απαντάνε πίσω. Σκεφτείτε, πότε λάβατε ένα μήνυμα και δεν το διαβάσατε;

 • Πώς και πόσο θα αυξηθούν οι κριτικές μου;

  Οι μέσος όρος κριτικών στον κλάδο μας στο εξωτερικό είναι 15,75% στην Ελλάδα χωρίς επίσημα στατιστικά το υπολογίζουμε να είναι λιγότερο από 2%. Ο στόχος μας είναι να το φτάσουμε στο 25%. Πιστεύουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε, ένας στους τέσσερις πελάτες σας να μιλάει για την θετική του εμπειρία μαζί σας εκεί που έχει σημασία. Στο Google. Ο τρόπος που θα το κάνουμε είναι να το ζητήσουμε διακριτικά από τον πελάτη σας εφόσον φυσικά τον έχουμε εντυπωσιάσει και μας έχει πει τουλάχιστον 2 φορές ευχαριστώ από μόνος του. Ποτέ δεν θα ζητήσουμε κριτική από κάποιον χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα χαρεί να μας τη δώσει.

 • Πώς θα αυξηθεί η θέση μου στο Google;

  Οι κριτικές πελατων παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο για την κατάταξη μιας επιχείρησης στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Το Google. Δουλεύοντας μαζί μας μακροπρόθεσμα, θα ανεβαίνουν οι κριτικές σας και μαζί τους θα βελτιώνεται η θέση σας στο google.

 • Γιατί παίζει ρόλο η θέση μου στο Google;

  Σύμφωνα με τις έρευνες μεγάλων εταιρειών marketing μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι η μερίδα του λέοντος της εισερχόμενης κίνησης από το internet πηγαίνει στις επιχειρήσεις που είναι πιο ψηλά στην αναζήτηση στο google. 

  Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες η πρώτη θέση δέχεται γύρω στο 33% της εισερχόμενης κίνησης, η δεύτερη θέση γύρω στο 15% η τρίτη 9% και πολύ μικρά ποσοστά μετά την Πέμπτη θέση. Συνολικά η πρώτη σελίδα δέχεται περισσότερο από 75% της εισερχόμενης κίνησης.

  Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως εάν ένα γραφείο τελετών στην Αθήνα είναι στην πρώτη θέση, στις 1000 αναζητήσεις για "γραφείο τελετών Αθήνα" θα παίρνει τουλάχιστον 300 κλικ στην σελίδα του. 

  Αυτή είναι η δύναμη του google στον κλάδο μας.

 • Πώς θα γίνεται η διαδικασια;

  Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη. Καταχωρείτε κάθε νέα κηδεία που αναλαμβάνετε ακολουθώντας τα βήματα της ειδικής μας φόρμας. Και εμείς αναλαμβάνουμε από κει και πέρα τα πάντα.

 • Πόση ώρα θα μου παίρνει η διαδικασια;

  Λιγότερο από 2 λεπτά.

 • Πώς θα παρέχετε εκ μέρους μου δωρεάν πρώτη συνεδρία με ψυχολόγο στους πελάτες μου;

  Για να προσφέρουμε εξαιρετική υπηρεσία Μεταφροντίδας εκ μέρους του γραφείου σας, διαθέτουμε δωρεάν συνεδρία με ψυχολόγο. Πραγματοποιούμε συνεχώς συμφωνίες με ειδικούς ψυχολόγους στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη όμως και αν δεν έχουμε κάποια συμφωνία στην περιοχή σας αναλαμβάνουμε πλήρως το κόστος της πρώτης συνεδρίας.

 • Αφήστε τα στοιχεία σας

  για να ξεκινήσετε

  Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 7 λεπτά.

  Ξεκινηστε δωρεαν

  Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε

  Ρωτήστε μας και θα σας απαντήσουμε.