Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη στον κλάδο της κηδείας και πως να την αναπτύξουμε

Χρόνος Ανάγνωσης: 7 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχει η συναισθηματική νοημοσύνη με το επάγγελμα που κάνω…. Η απάντηση είναι: ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η συναισθηματική νοημοσύνη πρέπει να είναι η καρδιά πίσω από οποιαδήποτε πράξη. Πίσω από κάθε συνεργασία, πρόσληψη, σχέση ή υπηρεσία που αναλαμβάνεις. Ανέπτυξε τη συναισθηματική σου νοημοσύνη και παρατήρησε πόσο γρήγορα τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα γύρω σου.

Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη στον κλάδο της κηδείας και πως να την αναπτύξουμε.

Περιεχόμενα

Ας ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο αναφέροντας σύντομα, για ποιούς λόγους η συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό στον κλάδο μας.

 

Χωρίς παρεξήγηση το 2020 μας μπήκε από τον κ*** και μας βγήκε από την μύτη.  Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κανονικά. Ο τρόπος που επικοινωνούμε, που δουλεύουμε, που τρώμε, που πίνουμε, που κοινωνικοποιούμαστε γενικότερα έχει αλλάξει χάρη σε αυτόν το ιό.  

 

Φυσικά ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο δεν μπορούσε να μην επηρεάσει και τον κλάδο των κηδειών που μας ενδιαφέρει. Γενικά, τα τελευταία χρόνια ο κλάδος αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, αλλά το 2020 την αλλαγή την καταλαβαίνουν πλέον και οι πέτρες. 

 

Γιατί να έχει ένα γραφείο τελετών συναισθηματική νοημοσύνη, θα αναρωτιέστε και πως “κολλάει” αυτό με το covid.  

 

Πολύ απλά, με τον ερχομό αυτού του ιού, έχουμε χάσει ένα από τα σημαντικότερα προνόμια που θεωρούσαμε δεδομένα.. την ανθρώπινη συναναστροφή.. Αυτόν τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερες οικογένειες θρηνούν μόνες τους και πολλές φορές σε απομόνωση. Κάτι το οποίο, προσθέτει στον ήδη δύσκολο πόνο του πένθους. Επομένως, το γραφείο σας ή υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους που εξυπηρετείτε, θα πρέπει να τους αντιμετωπίζετε με λεπτότητα και ενσυναίσθηση. Έτσι λοιπόν, οι οικογένειες που έχουν λάβει μια τέτοια αντιμετώπιση, θα θεωρήσουν το γραφείο σας, ως μια πηγή στήριξης και θα έχουν σχηματίσει μια θετική εικόνα και εμπειρία.

 

Από δω και πέρα οι τιμές και οι υπηρεσίες ενός γραφείου παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο από την συναισθηματική νοημοσύνη των επαγγελματιών του κλάδου και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν αυτή την συναισθηματική νοημοσύνη.

Παρακάτω θα δούμε 11 απλούς κανόνες που επιδεικνύουν συναισθηματική νοημοσύνη.

1. Σκέψου 3 πράγματα πριν μιλήσεις

Πριν μιλήσεις σε έναν πελάτη ή σε μια οικογένεια, με τους υπαλλήλους σου ή ακόμη και με τη δική σου οικογένεια και φίλους σκέψου τις 3 παρακάτω ερωτήσεις. 

 

  1. Είναι ανάγκη να ειπωθεί αυτό που πρόκειται να ειπωθεί; 
  2. Είναι ανάγκη να ειπωθεί αυτό που πρόκειται να ειπωθεί από εμένα;
  3. Είναι ανάγκη να ειπωθεί αυτό που πρόκειται να ειπωθεί αυτή τη στιγμή;

 

Αυτός ο συλλογισμός πριν μιλήσεις θα σε βοηθήσει να μην φέρνεις σε δύσκολη θέση κάποιον χωρίς λόγο. Να θυμάσαι ότι όταν τα συναισθήματα είναι έντονα ή λογική συνήθως δεν δουλεύει όπως πρέπει.

2. Προσπάθησε να ελέγξεις το μυαλό σου

Τα συναισθήματα ακολουθούν τις σκέψεις μας. Με το να ελέγχουμε το τι σκεφτόμαστε καθορίζουμε το τι λέμε και το πως νιώθουμε. Σκέψου, μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση με τον ιό για παράδειγμα; Μάλλον όχι. Οπότε συγκεντρώσου σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις και μην εκνευρίζεσαι ούτε να σκέφτεσαι αρνητικά αφού κανένας δεν μπορεί να πει τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα το ξεπεράσουμε και αυτό όπως όλα τα άλλα και όλα θα είναι όπως πρώτα και καλύτερα αφού μέσα από αυτό θα έχουμε γίνει πιο δυνατοί. 

 

Θυμήσου, μη χάνεις χρόνο στο να παραπονιέσαι για το πως είναι τα πράγματα. Δεν έχει νόημα. Είναι όπως είναι. Αναρωτήσου πως μπορείς να προσαρμοστείς καλύτερα στο πως είναι τα πράγματα, όχι στο πως θα ήθελες να είναι.

3. Μάθε να αντιδράς σωστά στην κριτική

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν δεχόμαστε κριτική αντιδράμε αμέσως και συνήθως επιθετικά ή τουλάχιστον συναισθηματικά. Αυτό είναι συναισθηματικά… ηλίθιο. 

 

Ειδικά σαν επιχειρηματίες πρέπει να μάθουμε όχι μόνο να ακούμε την κριτική αλλά να την καλωσορίζουμε και να την ενθαρρύνουμε. Όταν κάποιος σου κάνει κριτική μην απαντάς αμέσως. Κλείσε το στόμα και ανοιξε τα αυτιά. Μόλις τα έντονα συναισθήματα περάσουν σκέψου: Μπορεί αυτή η κριτική να σε κάνει καλύτερο; Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τους άλλους; Μπορεί να σου διδάξει κάτι για την ανθρώπινη φύση; Έχει αντικειμενικά βάση ή όχι;  Προσοχή, το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι να νομίζουμε ότι έχουμε πάντα δίκαιο και καμιά κριτική σε μας ή για μας δεν έχει βάση. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.

4. Κάνε τη δική σου κριτική εποικοδομητικά

Πρώτα από όλα δεν έχει νόημα να κάνεις κριτική σε κάποιον που δεν ξέρεις. Αν είσαι από αυτούς που πας και λες την άποψή σου σε αγνώστους στο facebook, αυτό το άρθρο περί συναισθηματικής νοημοσύνης πολύ φοβάμαι ότι δεν φτάνει. Καλύτερα πήγαινε αγόρασε 2-3 βιβλία. Τα χρειάζεσαι. 

 

Η κριτική έχει νόημα και πρέπει να γίνεται μόνο καλοπροαίρετα και με στόχο να βελτιωθεί κάποιος άνθρωπος. Αν για παράδειγμα θέλεις να πεις κάτι στο παιδί σου, στη γυναίκα ή τον άντρα σου, σε έναν υπάλληλό σου ή σε έναν πελάτη μάθε να βάζεις την κριτική σου σε… σάντουιτς!

 

Βάλτη ανάμεσα σε δύο κομπλιμέντα. Όπως είναι τα ψωμάκια ενός σάντουιτς. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε κάποιον να ακούσει το νόημα της κριτικής και να γίνει καλύτερος όχι να κλείσει το μυαλό του σε αυτά που λέμε ή να τον κάνουμε να νιώσει ανάξιος. 

 

Μπορείς για παράδειγμα να πεις σε κάποιον. “Είμαι πάρα πολύ περήφανος για σένα που προσπαθείς να γίνεις καλύτερος στο να φτιάχνεις το στάρι (για παράδειγμα), αν την επόμενη φορά αφήσεις κανά δυο ώρες περισσότερες το σιτάρι να μουλιάσει και δεν βιαστείς, θα έχεις φτιάξει τα καλύτερα κόλλυβα στην ιστορία των κόλλυβων!     

 

Ποτέ μη λες σε κάποιον που αγαπάς ή έστω σε ενδιαφέρει κάτι αρνητικό χωρίς πρώτα να του πεις κάτι θετικό.

5. Μάθε να διαφωνείς και να δεσμεύεσαι

Πολλές φορές όταν κανονίζεις μια τελετή με μια οικογένεια είναι εύκολο να παρασυρθείς και να υποσχεθείς πράγματα που ξέρεις ότι δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις. Όταν λες σε όλα ναι, είναι μοιραίο κάποια στιγμή να βγεις… ψεύτης. Είναι προτιμότερο να πεις “Συγγνώμη κυρία Μαρία αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα καταφέρω να φέρω τον Καρά να τραγουδήσει στην κηδεία αλλά σας δίνω το λόγο μου ότι θα προσπαθήσω και θα σας ενημερώσω άμεσα”. Δεσμεύεσαι να προσπαθήσεις, δεν υπόσχεσαι ότι θα τα καταφέρεις. Επίσης μερικές φορές επειδή είμαστε Έλληνες νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

 

Αν κάποιος επιμένει ότι ξέρει καλύτερα τη δουλειά σου από σένα, είναι σημαντικό να του εξηγήσεις ευγενικά πως κάνει λάθος. Μην συμφωνείς μόνο και μόνο επειδή έχει πένθος ή επειδη θα σε πληρώσει. Αν δεν γίνεται αυτό που ζητάει εξήγησέ του το γιατί και πρότεινέ του εναλλακτικές που θα μπορούσαν να τον ικανοποιήσουν.

6. Δείξε ενσυναίσθηση

Μη κρίνεις τους άλλους και την κατάστασή τους. Αναρωτήσου, πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωθα εγώ έτσι; Πως θα ήθελα εγώ να μου συμπεριφερθούν; Γενικά φέρσου στους άλλους όπως θα ήθελες να σου φέρονται…και ακόμη καλύτερα. 

7. Μάθε να ζητάς βοήθεια

Το να ζητάς βοήθεια είναι εύκολο να το πεις, αλλά δύσκολο να το κάνεις. Ειδικά όταν είσαι σε έναν κλάδο που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσεις τους άλλους στην πιο δύσκολη στιγμή τους. Αλλά έρχεται η στιγμή που πραγματικά χρειάζεσαι βοήθεια. Ο εγωισμός γενικά δεν βοηθάει κανέναν. Θέλει θάρρος το να ζητάς την βοήθεια κάποιου, και όταν το κάνεις δεν σε βλέπει υποτιμητικά αλλά αισθάνεται καλά με τον εαυτό του που κάποιος τον χρειάζεται.

 

Όλοι θέλουμε να μας χρειάζεται κάποιος. Με το να ζητάς βοήθεια κάνεις κάποιον συνυπεύθυνο για την επιτυχία σου. Δεν υπάρχει κανένα κακό με την ομαδική δουλειά.  

 

Κατά τη γνώμη μου ο καιρός απαιτεί περισσότερο συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου και λιγότερο ανταγωνισμό αλλά αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα που κάποια στιγμή ίσως το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

8. Πρόσφερε βοήθεια σε άλλους

Αυτό εννοείται. Το δύσκολο εδώ είναι να καταλάβεις τα όρια. Πρέπει να βοηθάμε μόνο όταν όντως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Όχι να περιπλέκουμε απλά μια κατάσταση μόνο και μόνο για να πούμε ότι βοηθήσαμε. Μερικές φορές το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα. Προσπάθησε πραγματικά να βοηθάς με αγάπη. Αν δεν μπορείς, μην το κάνεις καθόλου μέχρι να νιώσεις έτοιμος να το κάνεις σωστά.

9. Ζήτα ειλικρινή συγγνώμη

Ένα από τα πιο ταπεινωτικά αλλά ταυτόχρονα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις με τις οικογένειες που εξυπηρετείς (αλλά και με όλο τον κόσμο) είναι να έχεις το θάρρος να απολογείσαι όταν κάνεις λάθος. Μια ειλικρινής συγγνώμη μπορεί να σώσει τη φήμη σου ως επαγγελματία στην αγορά. Μια συγγνώμη μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι έκανες λάθος, αλλά σημαίνει 100% ότι εκτιμάς περισσότερο μια σχέση με έναν άνθρωπο από τον δικό σου τον εγωισμό.

10. Συγχώρεσε

Η συγχώρεση είναι δύναμη. Όταν κρατάς κακίες εσύ προβληματίζεσαι όχι το άτομο που του κρατάς κακία. Μόνο εσύ χάνεις χρόνο και ενέργεια. Όταν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη το καταλαβαίνεις αυτό και δεν το επιτρέπεις. Δεν το κάνεις για τους άλλους, το κάνεις για σένα και την ψυχή σου. 

11.Να είσαι ο εαυτός σου

Μερικές φορές νιώθουμε ότι πρέπει να πούμε αυτό που πρέπει αντί για αυτό που πιστεύουμε. Να πούμε αυτό που θέλει να ακούσει κάποιος και ας μην συμφωνούμε 100%. Αλλά όταν παίρνουμε αυτό το δρόμο διακινδυνεύουμε την εμπιστοσύνη. Όταν πάντα συμπεριφέρεσαι όπως “νομίζεις ότι πρέπει” στις οικογένειες, στους υπαλλήλους, στους συνεργάτες ή στην κοινωνία γενικότερα θεωρείσαι άνθρωπος μη αυθεντικός και είναι δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη κάποιου. 

 

Η κοινωνία μας ενθαρρύνει να είμαστε “ευγενικοί” και “καθώς πρέπει” αλλά η εποχή που μπαίνουμε απαιτεί ακραία αυθεντικότητα. Κανένας πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Όλα είναι στη φόρα.  

 

Να είσαι ο εαυτός σου. Όλοι οι άλλοι είναι πιασμένοι

Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά στον κλάδο μας;

Αν αναρωτιέσαι τι σχέση έχει η συναισθηματική νοημοσύνη με το επάγγελμα που κάνω…. Η απάντηση είναι: ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Η συναισθηματική νοημοσύνη πρέπει να είναι η καρδιά πίσω από οποιαδήποτε πράξη. Πίσω από κάθε συνεργασία, πρόσληψη, σχέση ή υπηρεσία που αναλαμβάνεις. Ανέπτυξε τη συναισθηματική σου νοημοσύνη και παρατήρησε πόσο γρήγορα τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται καλύτερα γύρω σου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεανπλανο

Marketing για Γραφεία Τελετών 2021