Πως να ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙΣ την από στόμα σε στόμα διαφήμιση

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Αν ρωτήσεις έναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών πως βρίσκει νέους πελάτες, 9 στους 10 θα πουν σίγουρα “από στόμα σε στόμα”. Σωστά;

 

Το λεγόμενο “Word of mouth” είναι με διαφορά η πιο δυνατή διαφήμιση για ένα γραφείο.

Ότι και να πεις εσύ για σένα, όσο και να ευλογήσεις τα γένια σου, το τι λένε για σένα οι πελάτες σου μετράει 10 φορές περισσότερο.

Το πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο διαφήμισης όμως, είναι ότι είναι παθητικός. Δεν είναι δηλαδή στο χέρι σου το αν θα μιλήσει κάποιος για σένα.

 

Υποθέτοντας ότι τα κάνεις όλα σωστά, μπορεί να πάρει χρόνια, ακόμα και δεκαετίες για να χτίσεις μια επιτυχημένη επιχείρηση μόνο από στόμα σε στόμα. 

 

Το Word of mouth γενικά, είναι για τις επιχειρήσεις σαν να σε καλούν σε ένα τραπέζι όπου θα φας δωρεάν. Σίγουρα καλό είναι όταν συμβαίνει, αλλά δεν μπορείς να υπολογίζεις σε αυτό για να ταϊσεις την οικογένειά σου.

 

Είναι όμως με διαφορά ο αποτελεσματικότερος τρόπος διαφήμισης για ένα γραφείο τελετών. 

 

Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστική επιχείρηση οφείλουμε να βρούμε ένα τρόπο που θα κάνει το word of mouth πιο προβλέψιμο, πιο ενεργητικό και πιο γρήγορο.

Η μεταφροντίδα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος καθώς:

Ας δούμε για παράδειγμα την φοβερή κριτική που σου άφησε πριν 6 μήνες η κυρία Ελένη Σχωρτσανίτη στο Google.

 

Μπορείς να πάρεις αυτή τη φωτογραφία και να την ποστάρεις στο facebook ώστε να μεγαλώσεις την απήχηση αυτής της κριτικής και με την ευκαιρία να ευχαριστήσεις ακόμη μια φορά δημόσια την κυρία που μας άφησε την κριτική για τα καλά της λόγια και που σε προτίμησε. 

 

Σε όλους μας αρέσει να μας ευχαριστούν δημόσια.

Και αν πραγματικά θέλεις να κάνεις “ζημιά”, μπορείς να προωθήσεις αυτή τη δημοσίευση με 5 ευρώ (1 ευρώ την ημέρα για 5 ημέρες) ώστε μια θετική εμπειρία ενός πελάτη να φτάσει μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων. 

Η κακή φωτογραφία που τράβηξα με το κινητό μου πάνω δείχνει, πως αν βάλεις 5 ευρώ συνολικό προϋπολογισμό για 5 ημέρες στην προώθηση δημοσίευσης του Facebook, δηλαδή 1 ευρώ την ημέρα, η δημοσίευση θα έχει απήχηση 353 με 1019 άτομα ανά ημέρα. 

 

Τα άτομα που στόχευσα παραπάνω να δουν αυτή τη δημοσίευση είναι ηλικίας 45 με 65+ και κατοικούν στην Αθήνα. Εσύ μπορείς να βάλεις τη δική σου πόλη. 

 

Όχι και άσχημη απήχηση για 1 ευρώ ε; 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεαν Στρατηγικη

Marketing για Γραφεία Τελετών 2023