Ο Νόμος του Παρέτο για τα γραφεία τελετών

Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Πως μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος του Παρέτο, σε έναν οίκο τελετών; Πως μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που δουλεύουμε, για να λάβουμε καλύτερο αποτελέσμα;

Ο νόμος του Παρέτο ή αλλιώς ο νόμος του 80/20 είναι λίγο-πολύ γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο. Σχεδόν όλοι ξέρουν τι λέει, αλλά δυστυχώς λίγοι τον καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα. Σήμερα θα αναλύσουμε τι ακριβώς σημαίνει και θα δούμε φυσικά την εφαρμογή του σε ένα σύγχρονο οίκο τελετών.

Ο Νόμος του Παρέτο:

Το να καταλάβεις το νόμο του 80/20 είναι ζωτικής σημασίας στις επιχειρήσεις αλλά και στη ζωή γενικότερα.

 

Ο νόμος γεννήθηκε όταν ο Ιταλός οικονομολόγος Βιλφρέντο Παρέτο παρατήρησε ότι το 80% της γης στην Ιταλία το κατέχει το 20% του πληθυσμού. 

 

Ο νόμος όμως δεν ισχύει μόνο για την ιδιοκτησία της γης στην Ιταλία αλλά για οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς.

Με απλά λόγια αυτό που αποδεικνύει ο νόμος του Παρέτο είναι ότι το 80% των αποτελεσμάτων, έρχεται από το 20% των ενεργειών.

Που σημαίνει ότι αν ξέρεις ποιο είναι το 20% των ενεργειών που φέρνουν το 80% του αποτελέσματος, μπορείς να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο! Είναι αυτό που λέμε “δουλεύω έξυπνα”. 

 

Όλοι οι τεμπέληδες του κόσμου πρέπει να προσεύχονται στον Άγιο Παρέτο!!

 

Και αν το 80/20 σου φαίνεται εντυπωσιακό, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο!!

Ο νόμος του 64/4:

Το ωραίο με τον νόμο του 80/20 είναι ότι μπορούμε να τον εφαρμόσουμε και πάνω στον ίδιο το νόμο. Αν πάρουμε λοιπόν το 80% από το 80 και το 20% από το 20 έχουμε το 64/4.

 

Που σημαίνει ότι το 64% των αποτελεσμάτων το παίρνουμε από μόνο το 4% των ενεργειών ή να το πούμε αλλιώς το 96% των ενεργειών που κάνουμε είναι (σχετικά) χάσιμο χρόνου.

 

Αν κοιτάξετε τα στατιστικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα του 64/4 όπως επιβεβαιώνουν και τον 80/20.

 

Σήμερα ενώ όλες οι πληροφορίες είναι δωρεάν για όλους, εξακολουθεί το 4% των ανθρώπων να κατέχει το 64% του πλούτου. 

Αυτό αποδεικνύει ότι οι έλλειψη πληροφοριών δεν κρατάει πίσω τους ανθρώπους, αυτό που τους κρατάει είναι, αφενός ο τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς τους και αφετέρου το σύστημα που είναι στημένο εις βάρος του. Αυτά τα δύο δεν αλλάζουν ποτέ.

Πως εφαρμόζεται στον κλάδο μας;

Αν θες να γίνεις επιτυχημένος στον τομέα σου πρέπει απαραίτητα να μάθεις να αναγνωρίζεις ποιες είναι οι δραστηριότητες του 20% και του 4% που θα σου δώσουν το μεγαλύτερο ποσοστό από το το αποτέλεσμα που επιθυμείς και να περνάς το 80% του χρόνου και της ενέργειας σου πάνω σε αυτές. 


Αν το δείτε σφαιρικά, η επιτυχία στον κλάδο της κηδείας έχει να κάνει κυρίως, με την διατήρηση πελατών, με επιχειρηματική ορολογία μιλάμε για “customer retention και συγκεκριμένα για το “LTV” (Lifetime value) του κάθε πελάτη. Δηλαδή, με απλά ελληνικά το πόσο αξίζει μακροπρόθεσμα στην επιχείρησή σας μια ικανοποιημένη οικογένεια.

Για να είσαι επιτυχημένος στον κλάδο της κηδείας πρέπει πάνω από όλα να αυξάνεις συνεχώς το LifeTime Value των πελατών σου. 

 

Αν βάζεις νέους πελάτες με τον ρυθμό που βάζεις, αλλά δεν χάνεις ΠΟΤΕ κανέναν, είναι θέμα χρόνου να μαζέψεις μια σταθερά πιστή πελατεία για πολλές γενιές. 

 

Το καλύτερο φέρετρο, η λιμουζίνα, ο δεσπότης και τα άλλα “εξτρα”, ενώ είναι πολύ σημαντικά για εσάς στο τώρα επειδη αυξάνουν την τιμή, δεν βοηθάνε την επιχείρησή σας να αυξήσει το LTV. 

Ένα 50% καλύτερο φέρετρο δεν θα το θυμάται κανείς σε 1 χρόνο. Μια 50% καλύτερη συμπεριφορά όμως δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ κανένας όσα χρόνια και αν περάσουν. 

 

Γίνετε εμμονικοί με την κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών. Διαβάστε για αυτό. Σκεφτείτε για αυτό. Ρωτήστε μας για αυτό.

 

Κάντε το βήμα παραπάνω και επενδύστε σε αυτά που έχουν σημασία. Δείτε το δάσος όχι το δέντρο. Σκεφτείτε 10 χρόνια μπροστά. Όχι 10 μέρες. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεανπλανο

Marketing για Γραφεία Τελετών 2021