10 Λόγοι να μην τα παρατήσεις

Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε έναν συνεργάτη και φίλο μου που αποφάσισε να αφήσει την ασφάλεια της δουλειάς σε ένα πολύ επιτυχημένο γραφείο τελετών για να αρχίσει το δικό του. 

 

Από την μία ξέρω με απόλυτη σιγουριά ότι το επάγγελμα (ή λειτούργημα) χρειάζεται περισσότερα άτομα σαν αυτόν καθώς μπορώ να εγγυηθώ για τις αρχές του.

 

Από την άλλη, ξέρω ότι μέσα του φοβάται ότι ίσως το εγχείρημα αποτύχει και πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για αυτόν από το να απογοητεύσει την οικογένειά του.

 

Εδώ λοιπόν, είναι 10 λόγοι να μην τα παρατήσει και να συνεχίσει με αρετή και τόλμη. 

Η επιτυχία ενός γραφείου τελετών δεν κρίνεται ούτε στο μήνα, ούτε στο χρόνο. Κρίνεται στη δεκαετία.

Επίσης, δεν κρίνεται από το κλείσιμο των λογιστικών βιβλίων αλλά από την εκτίμηση των ανθρώπων που έχεις σταθεί δίπλα τους τη χειρότερη μέρα της ζωής τους. 

 

Αν και εσύ παλεύεις μήνα με το μήνα να μείνεις ζωντανός και δεν παίρνεις την εύκολη λύση να παίξεις βρώμικα με την δικαιολογία “αφού όλοι έτσι κάνουν”, τότε αυτό το άρθρο είναι και για σένα.

 

Μην τα παρατάς. Σε χρειαζόμαστε.

1. Είναι πολύ εύκολο να βρεις λόγους να τα παρατήσεις. 


Όσο καλή ή άσχημη και αν είναι η ζωή σου αυτή τη στιγμή πάντα μπορείς να βρεις κάποιους λόγους να τα παρατήσεις. Το καλό είναι ότι δουλεύει και από την ανάποδη και μπορείς να βρεις λόγους να συνεχίσεις να προσπαθείς. Μην πάρεις την εύκολη λύση.2. Όταν τα παρατάς στέλνεις το μήνυμα ότι δεν πίστευες ότι θα τα καταφέρεις από την αρχή. 

 

Οι πράξεις είναι σημαντικότερες από τα λόγια.3. Κάποιοι θα χαρούν.

 

Μπορεί να μην στο πει κανένας αλλά πολλοί άνθρωποι που ξέρεις θα χαρούν. Μην τους δώσεις την ικανοποίηση.

 

4. Ποτέ δεν θα ξέρεις τι θα γινόταν αν δεν τα παρατούσες.

 

Όταν τα παρατάς ξέρεις τι συμβαίνει. Βρίσκεσαι ξανά εκεί που άρχισες. Αν όμως δεν τα παρατήσεις;5. Οι συνέπειες του να τα παρατήσεις είναι πάντα πιο ακριβές

 

Όσο ακριβά και να κοστίζει να συνεχίσεις το να τα παρατήσεις κοστίζει ακριβότερα καθώς εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και βάζεις την ταμπέλα του χαμένου στον εαυτό σου που είναι πολύ δύσκολο να την ανατρέψεις. 

 


6. Το να τα παρατάς είναι συνήθεια.

 

Το να μην τα παρατάς ποτέ είναι επίσης συνήθεια. Κάνε το δεύτερο.

 


7. Ότι αξίζει πονάει.

 

Όσο πιο μεγάλη η ανηφόρα τόσο πιο ωραία η θέα από πάνω. Όσο πιο δύσκολη είναι η διαδρομή τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ανταμοιβή στο τέλος. 

 


8. Είσαι πιο κοντά από ότι πιστεύεις.

 

Δυστυχώς πολύς κόσμος τα παρατάει λίγο πριν τα καταφέρει. Ποτέ δεν ξέρεις αν η επιτυχία σου είναι στην επόμενη γωνία. Συνέχισε να προχωράς με αυτό το πράγμα στο μυαλό.

 


9. Η διαδικασία είναι αυτό που θα θυμάσαι στο τέλος.

 

Η διαδικασία, το ταξίδι και ο πόνος θα είναι τα μεγαλύτερα παράσημά σου, όταν θα τα έχεις καταφέρει. Η διαδικασία σε αλλαζει σαν άνθρωπο. Το τέλος όχι.

 


10. Η ζωή είναι πιο ενδιαφέρον όταν κυνηγάς κάτι.

 

Έχουμε μια ζωή μόνο. Μην την ξοδεύεις κάνοντας πράγματα που δεν σου αρέσουν για χάρη της πλασματικής ασφάλειας.. Κυνήγα το όνειρο. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεαν Στρατηγικη

Marketing για Γραφεία Τελετών 2023