Baby boomers: Οι καλύτεροι πελάτες των γραφείων Τελετών

Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Δείτε κάποια στατιστικά δεδομένα, για το πως σκέφτεται και λειτουργεί η γενιά που αποτελεί τον βασικό σας πελάτη και πως μπορείτε να συνδεθείτε καλύτερα μαζί του.

Ποιοί είναι οι “Baby Boomers" ;

Οι “Baby Boomers” είναι όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946 και 1964.

 

Η γενιά των Baby Boomers αλλάζει πιο πολύ από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά τον κλάδο των κηδειών και δεν είναι μυστικό. 

 

Με περισσότερο εισόδημα από τις νεότερες γενιές αναζητούν έναν αξιοπρεπή θάνατο αντίστοιχο με την αξιοπρέπεια που έζησαν τη ζωή τους. 

 

Αυτό σημαίνει ότι αναζητούν έναν ενημερωμένο και τίμιο επαγγελματία να τους κανονίσει το τελευταίο τους ταξίδι. 

Τα επόμενα δεδομένα θα σε βοηθήσουν να σκεφτείς πως μπορείς να τους “στοχεύσεις” καλύτερα.

Σε αντίθεση με το τι μπορεί να πιστεύεις, οι έρευνες δείχνουν ότι οι Boomers αγαπούν τα social media, ειδικά το Facebook, που είναι με διαφορά η αγαπημένη τους πλατφόρμα. 

 

Οι Baby boomers ξοδεύουν περισσότερη ώρα καταναλώνοντας υλικό στα social media σε σχέση με τις νεότερες γενιές, οι οποίες καταναλώνουν περισσότερο υλικό αλλά για λιγότερη ώρα. (Η υπομονή δεν είναι το φόρτε των νεότερων άλλωστε) 

 

Το 25% των boomers ξοδεύει πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα παρακολουθώντας βίντεο στο facebook. 

 

Οι άντρες και οι γυναίκες έχουν διαφορετικά γούστα στο τι προτιμούν να παρακολουθούν. 

 

Οπότε όσοι έχουμε στόχο να τραβήξουμε την προσοχή αυτής της γενιάς πρέπει να σκεφτόμαστε, αν αυτό που ανεβάζουμε απευθύνεται σε μια γυναίκα ή σε έναν άντρα. 

 

Οι Baby Boomers επίσης μοιράζονται και περισσότερο υλικό στο Facebook σε σχέση με τους νεότερους. Και οι γυναίκες φυσικά μοιράζονται περισσότερο από τους άντρες το περιεχόμενο που παρακολουθούν. 

 

Οι γυναίκες απολαμβάνουν να μοιράζονται μη πολιτικό περιεχόμενο (βίντεο με ζώα, φαγητά και αστεία memes) ενώ οι άντρες μοιράζονται περισσότερο πολιτικό,αθλητικό και σατιρικό περιεχόμενο. 

 

Οι Boomers δεν βρίσκονται απλά στο ίντερνετ. Συμμετέχουν, σχολιάζουν, μοιράζονται και καταναλώνουν. 

 

Οι Baby Boomers πριν κάνουν μία δράση (π.χ. αγορά) ψάχνουν περισσότερες πληροφορίες, κοιτάνε κριτικές και συγκρίσεις για να είναι σίγουροι. Για αυτό μην παραμελείτε να γράφετε άρθρα και να τους παρέχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται. 

 

Επίσης φροντίστε να ανεβάσετε τις κριτικές του γραφείου σας στο ίντερνετ. (Ειδικά στο Google και το Facebook).

 

Οι boomers εκτιμούν την διαφάνεια και την ειλικρίνεια. Για το λόγο αυτό, εσείς σαν γραφείο Τελετών πρέπει να είστε ξεκάθαροι απο την αρχή σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρετε και με το πόσο θα κοστίσουν. 

 

Χωρίς κρυφές ή άλλες ανέντιμες έξτρα χρεώσεις. Το επίπεδο της διαφάνειας και της εντιμότητας θα εκτιμηθεί καλύτερα από την γενιά που ξέρει τι θα πει “δίνω τον λόγο μου”. 

Οι boomers επίσης εκτιμούν τις προσφορές και τις εκπτώσεις περισσότερο και χρησιμοποιούν εκπτωτικά κουπόνια, όταν υπάρχουν. 

 

Για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους προτιμούν το ίντερνετ με 55% εξ αυτών να προτιμούν τον σταθερό υπολογιστή, μετά το κινητό τηλέφωνο σε ποσοστό 21%. Η τηλεόραση έχει υποχωρήσει στο 20% και η εφημερίδα στο μόλις 4%!

 

Οι Baby boomers είναι η λιγότερο πιθανή γενιά που θα χρησιμοποιήσει το κινητό της για να κάνει μια αγορά. Πιθανότατα ο λόγος είναι ότι προτιμούν τα μεγαλύτερα γράμματα και επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες πριν… πατήσουν τη σκανδάλη. 

 

Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μεγάλα γράμματα στις σελίδες σας και στο περιεχόμενο που μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσπαθήστε να γράφετε μεγαλύτερα άρθρα προσφέροντας περισσότερες πληροφορίες και επιχειρήματα. 

Οι Baby Boomers σχεδόν ποτέ δεν μοιράζονται την επικοινωνία ή την εμπειρία που είχαν με ενα γραφείο Τελετών αλλά εμπιστεύονται τις από στόμα σε στόμα συστάσεις. Το γραφείο Τελετών που θα καταφέρει να κάνει τους baby boomers να μοιράζονται τις θετικές τους συστάσεις online φυσικά θα κερδίσει περισσότερη πελατεία. 

 

Ενώ οι νεότερες γενιές προτιμούν να χρησιμοποιούν τα chatbots, οι boomers προτιμούν να μιλάνε απευθείας με έναν άνθρωπο. 

 

Προτιμούν πρώτα το “πρόσωπο με πρόσωπο”, μετά το τηλέφωνο, μετά SMS, μετά email και τέλος online chat. Αυτή η διαφορά μεταξύ των γενεών επιτρέπει στα έξυπνα γραφεία Τελετών να προσαρμόσουν την επικοινωνιακή τους πολιτική ανάλογα με την γενιά που ανήκει ο πελάτης. 

 

Το 66% των Boomers χρησιμοποιεί μηνύματα SMS για να κρατάει επαφές. 

 

Η εμπιστοσύνη και οι απόψεις των γύρω τους είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους Boomers. Πάνω από το 50% αναζητούν κριτικές online και κάνουν έρευνα γύρω από μια επιχείρηση πριν αγοράσουν ή συνεργαστούν μαζί της. 

 

Το να παρέχεται πολλούς τρόπους που μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος με το γραφείο σας αυξάνει την εμπιστοσύνη των boomers προς εσάς. 

 

Συμπεράσματα:

Από ότι φαίνεται η γενιά που αποτελεί το βασικό σας πελάτη ανυπομονεί να συνδεθεί μαζί σας στα social media και ανυπομονεί ακόμη περισσότερο να διαβάσει πως το γραφείο σας μπορεί να του βελτιώσει τη ζωή μέσω της τεχνολογίας. Το να υπάρχει ιστοσελίδα πρέπει να θεωρείται πλέον απαραίτητο, με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γίνεται και όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους επικοινωνίας. 

 

Μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει ένα ιστολόγιο (Blog) όπου το γραφείο σας θα ανεβάζει τακτικά άρθρα που περιέχουν πληροφορίες και επιχειρήματα προς όφελος της επιχείρησής σας. 

 

Τέλος, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να είστε μια διάφανη επιχείρηση με αρκετές online κριτικές ώστε να εμπνέετε εμπιστοσύνη στους πιθανούς πελάτες σας. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Σχετικά άρθρα:

Εγγράψου

για να λαμβάνεις

για να λαμβάνεις

αποκλειστικό υλικό!

Συμπλήρωσε το email σου

*Πατώντας Εγγραφή συμφωνείτε στους Όρους και Προϋποθέσεις

Δωρεαν Στρατηγικη

Marketing για Γραφεία Τελετών 2023